Megérkezett a MOME TechLab új tabletmeséje | Mobilitás és Multimédia Klaszter

Megérkezett a MOME TechLab új tabletmeséje

2014. február 26.

Elkészült a MOME TechLab legújabb interaktív meséje Szörnyek Háza címmel.


Eddig már sok közismert mesének készítették el az interaktív adaptációját, de a MOME TechLab most fordított a gyakorlaton és felkért egy meseírót, hogy gondoljon ki egy történetet kifejezetten tabletre.

A MOME Formatervezési Díjjal elismert horizontális laborja azzal a céllal készít el egy-egy interaktív gyerekkönyvet, hogy módszeresen feltérképezze, hogy a tablet és az okostelefon mint új, interaktív médiumok milyen lehetőségekkel kerekedhetnek a hagyományos, illusztrált könyvek fölé.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című applikációval már bizonyították, hogy egy archaikus történet klasszikus, fekete-fehér ceruzarajzokkal is megél egy modern eszközön. Ugyanakkor a Szörnyek Háza címet viselő újszerű és jóval összetettebb történet segítségével most a készítők az „olvasó” befogadói élményre tett aktív szerepének hatását vizsgálhatják.

A Szörnyek házát elsősorban 5-8 éves gyerekeknek ajánlják, de természetesen minden érdeklődő felnőttnek és szülőnek is. Az applikáció finom képi világa -, melyet ezúttal is Szepesi Szűcs Barbara, a MOME-n végzett illusztrátor készített – és a kellemes aláfestő zene alkalmassá teszik arra is, hogy egyfajta játékos esti meseként szolgáljon.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ről.

További információkért nézzétek meg az applikáció hivatalos honlapját és Facebook-oldalát is.Hozzászólások lezárva.