Online is milliárdokat költünk karácsonykor

2016. december 23.

Klasztertagjaink, az eNET és a Magyar Telekom kutatása szerint a felnőtt magyar netezők több mint fele tervezi részben vagy akár egészben online bonyolítani az ajándékok beszerzésével kapcsolatos teendőit. Közülük 72 százalék, azaz közel kétmillió ember magát a vásárlást is az interneten keresztül intézi. Felmérésük szerint milliárdokat költünk majd el karácsonykor is online, írja az mno.hu.

Tízből hét válaszadó a termék kiválasztását, az árak összehasonlítását és az információszerzést is online végzi, 54 százalék böngészik webes árukatalógust, 37 százalék pedig termékteszteket, felhasználói véleményeket olvas a világhálón.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 853 milliárd forint volt idén októberben. Ebből 3,1 százalékot a webáruházak bevételei tettek ki, melyek 16 százalékkal ugrottak meg az egy évvel korábbihoz képest. A bővülés évek óta tart, az e-kereskedelem pedig minden valószínűség szerint idén karácsonykor is szárnyalni fog.

A teljes cikk itt érhető el.Hozzászólások lezárva.