Nemzetközi projektek

Az elmúlt két-három év során az MMKlaszter Koordinációs Irodája (MMIroda) több nemzetközi kutatás-fejlesztési projektben vállalt szerepet együttműködő partnerként, illetve koordinátorként és projekt-menedzserként. Jelenleg két európai AAL projekt koordinátora és projekt-menedzsere, valamint egy Leonardo da Vinci projekt konzorciális partnere vagyunk.

Nostalgia Bits (NoBits) – AMBIENT ASSISTED LIVING JOINT PROGRAMME

A Nostalgia Bits (NoBits) projekt célja egy olyan digitális felület létrehozása, amely összegyűjti és igény szerint megosztja az idősek levelekben, újságokban, képeslapokon, fényképeken, jegyzetekben rögzített emlékeit, illetve az ezekből felépülő személyes, családi és lakóhely szerinti közösségi történelmét. A projekt egy kilenc partnerből álló nemzetközi konzorcium munkájának eredményeképpen jön létre, amelyet az AAL keretében az Európai Bizottság és a magyar állam társfinanszíroz.

    

http://www.nobits.eu/
http://www.aal-europe.eu/projects/nostalgia-bits/

ElderHop – AMBIENT ASSISTED LIVING JOINT PROGRAMME

Az ElderHop projekt egy olyan, idősek számára optimalizált termékcsoport kifejlesztését tűzte ki célul, ami a lakásból kimozduló idősek bevásárlását igyekszik megkönnyíteni és stresszmentesebbé tenni, növelve ezáltal az idősek mobilitását, függetlenségét, magabiztosságát, és saját aktív életük fölötti kontrollját. A projekt egy hét partnerből álló nemzetközi konzorcium munkájának eredményeképpen jön létre, amelyet az AAL keretében az Európai Bizottság és a magyar állam társfinanszíroz.

    

http://elderhop.com/
http://www.aal-europe.eu/projects/elderhop/

InnoCrea – European Commission’s Leonardo da Vinci Lifelong Learning Programme

Az InnoCrea végterméke egy testreszabható, moduláris oktatási program lesz, amely a vállalkozásfejlesztésben és cégépítésben nyújt segítséget és gyakorlat-orientált tudást. A metodológia alapja a spanyol IESE Business School bevált oktató programja, amit a projekt keretében olasz, szlovén és magyar célcsoportok igényeire formálunk. A projekt egy öt partnerből álló nemzetközi konzorcium együttműködése, amelyet a Leonardo da Vinci program keretében az Európai Bizottság társfinanszíroz.