ELTE INNOVÁCIÓS NAP 2016 – konferencia és workshop

2016. május 9.

Május 11-én tizedik alkalommal egész napos szakmai és tudományos rendezvényt tart a Gömbaulában klasztertagunk, az Egyetem Innovációs Központja, amelyen átadják az ELTE Innovatív Kutatója díjat. Itt hirdetik ki a hallgatói innovációs ösztöndíjpályázat eredményét is.

Időpont: 2016. május 11. 9:00
Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb, Gömbaula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

A konferencia célja az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások gyakorlati életben való hasznosításának ösztönzése; az egyetem és a vállalati szféra kapcsolatainak elősegítése, erősítése.

A résztvevőket Mezey Barna, az Egyetem rektora; Surján Péter, a Természettudományi Kar dékánja és Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke köszönti. A meghívott előadók között szerepelnek a kormányzati szféra legjelentősebb szakpolitikusai, számos neves szakmai szervezet és vállalat képviselői, valamint az Egyetem oktatói.

Előadást tart többek között Szigeti Gyula Péter, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese; Baloghné dr. Balla Andrea, az MTA Kutatóintézeti Főosztályának vezetője; Pázmány Tamás, a Richter Gedeon Nyrt. Pályázati és Innovációs Központjának vezetője és Mészáros Csaba, az evopro elnök-vezérigazgatója, az Egyetem konzisztóriumának tagja.

A szekciók moderátorai Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja (Pályázati lehetőségek az ELTE kutatói számára); Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központ igazgatója (Innováció a gyakorlatban itthon és az Unióban); Varga Attila, az Innovációs Központ innováció menedzsere (Ipari együttműködési lehetőségek a felsőoktatásban) és Orosz Éva, az ELTE oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettese (Társadalmi innováció) lesznek.

A rendezvényen átadják az ELTE Innovatív Kutatója díjat is, amelyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2009-ben alapított a kiemelkedő kutatói teljesítmény elismerésére.

A rendezvényen poszterkiállítás is lesz, amelyen az egyetem ipari partnereit és a közösen elért kutatási eredményeket mutatják be, a konferencia a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával valósul meg.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (május 9-ig), az autóval érkezők itt olvashatnak bővebb információkat.

Az előző évek díjazottjairól itt olvashattok részletesen.

Részletes program

 Hozzászólások lezárva.