Klasztertagunk érdeme: a Pécsi Tudományegyetem hallgatói nyerték a robotolimpiát

2010. április 26.

A Dunaújvárosi Főiskola rendezte április 19-20 között a robotolimpiát, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának két hallgatója, Malkó Tibor és Pap Zoltán alkotta duó nyert meg, így a szingapúri RoboCup világversenyen ők képviselik hazánkat.

Második alkalommal találkoztak az ország 9 műszaki felsőoktatási intézmnyének csapatai a II. dunaújvárosi Robotino Olimpián. A verseny célja az volt, hogy a játékos vetélkedő keretein belül bevonják a műszaki pályára készülő hallgatókat a kutatás-fejlesztési tevékenységbe. A részvevőknek úgy kellett a robotokat programozniuk, hogy azok külső irányítás nélkül is el tudják végezni a feladataikat.

Idén 9 felsőoktatási intézmény 15 csapata szállt szembe egymással. A fődíj egyben részvétel is jelent a RoboCup nemzetközi mobilrobot-programozási versenyre 2010. június 19-25-e között Szingapúrba. A kétnapos robotolimpiát a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának két hallgatója, Malkó Tibor és Pap Zoltán alkotta duó, a Pollino nyerte. A középiskolásoknak meghirdetett Mobil Robot Kupát a hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ “KZS Team” nevű formációja hódította el.

Forrás: BAMA.hu – “Pécsi egyetemisták nyerték a robotolimpiát“, 2010. április 21.Hozzászólások lezárva.