Oszkó: infrastruktúraépítésre és oktatásra van szükség

2014. március 22.

Infrastruktúraépítésre és oktatásra van szükség leginkább Oszkó Péter, az AVEC Csoport vezetője szerint, olvasható a hvg.hu-n. Az ország legnagyobb kockázatitőkealap-csoportjának vezetője úgy látja, a hazai startup ökoszisztéma sokat fejlődött, de messze van még attól, hogy teljes értékű szereplő legyen a nemzetközi vérkeringésben.

Míg az uniós csapok megnyílása előtt hazánkban gyakorlatilag senki sem ismerte a startup fogalmát, ma már-már túlhasználják a kifejezést, mondja Oszkó. “Ez veszélyeket is hordoz magában, hiszen az organikusan fejlődő ökoszisztéma helyett egy elsősorban pénz által motivált rendszer alakult ki. A nemzetközileg sikeres startup-nagyhatalmak esetében ezzel szemben először az ígéretes vállalkozások önmaguktól, az adott piac erősségeire épülve indultak el, és csak utána érkezett meg a tőke” – mutatott rá az AVEC vezetője.

A hazai kockázati tőkésektől gyakran hallott panasz, hogy nincs elég befektetésre alkalmas cég a piacon. Málnay Barnabás, az AVEC Csoport akcelerációs programjának üzletfejlesztési igazgatója szerint e helyzetben lehet kívülről, másoktól várni a megoldást, de jó eséllyel azok a befektetők lesznek a sikeresebbek, akik a csiszolt drágakövek keresése mellett a gyémántcsiszolással is hajlandók foglalkozni.

A teljes cikk itt található.Hozzászólások lezárva.